Joguines de paper

Hi ha moltes modalitats artístiques en que moldejant certs materials podem crear infinitat de figures. Una d’aquests arts és la Papiroflèxia en que plegant paper aconseguim objectes decoratius i joguines tan conegudes com la pajarita, el vaixell, el quatre sabaters, el barret, l’avió, etc.

Aquest art mil.lenari prové del Japó on al voltant del 1800 es comença a utilitzar el terme Origami. Després es va difondre per la cultura àrab i europea on coneixem aquest divertit entreteniment com a papiroflèxia.

I aquest any a la Fira del “Què t’hi jugues” podreu aprendre a fer figures juganeres amb els Amics de la Papiroflèxia, una associació resident al barri que podeu trobar els dijous a l’Ateneu del Clot. Amb ells crearem avions , granotes saltarines, molinets i baldufes de colors.

Ah, ja sabeu el gran secret de la papiroflèxia? doncs la gràcia està en que no podem utilitzar tisores, pega ni cap tipus de material que no sigui el propi paper, utilitzant la destresa amb les pròpies mans.

CAMPIONAT DE FER VOLAR AVIONS DE PAPER

Però això no és tot ! A partir de la 13h i a l’espai central del Festival podreu gaudir  de l’espectacle de veure volar avions de paper. Tothom hi podrà participar amb l’única condició de crear l’objecte el mateix dissabte i amb el paper que l’organització facilitarà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s